Nova anyada i nova imatge: Raventós d’Alella Allier 2013

Fidel al seu estil, aquest Chardonnay 100% fermentat en barrica de roure francès d’Allier se’ns presenta com un vi equilibrat, fi i molt aromàtic. Estrenem nova anyada amb nova imatge: etiqueta ovalada amb un fons verd fosc en record als boscos d’Allier.

#Alella · #Barcelona · #doalella · #Enologia · #Glevaestates

El chardonnay va venir fa uns anys de la Borgonya per quedar-se ja que s’ha adaptat a moltes denominacions d’origen amb especial qualitat a la zona d’Alella. És un cep matiner, molt sensible a les gelades, que s’ha de veremar aviat i que dóna uns vins amb gran potencial aromàtic, afruitats i amb una certa sensació dolça sense que arribin a ser-ho.

La fusta de roure d’Allier que utilitzem, és un dels trets diferencials d’aquest vi. Per això, ho destaquem al donar-li nom. Emfatitzant, així la procedència de la fusta que intervé de manera definitiva en el seu procés d’elaboració.

Allier és un dels boscos més prestigiosos del món. Ubicat en el centre de França proporciona fustes a viticultors d’arreu que les utilitzen per elaborar vins d’alta gamma. Els roures són de fibres rectes i lliures de nusos. El tronc es serra varies vegades, dividint-te’l amb cura per no interrompre les fibres, fins a la mida justa per a fer les dogues amb les que els mestres boters faran les bótes de roure que utilitzem en el celler. El gra d’aquest roures és compacte, fi i lleugerament porós amb una extracció de taní dolç i aromes agradables. La fusta és càlida i suau. El pas per la fusta d’Allier és de gran impacte aromàtic pel vi.

El resultat de la col·laboració entre el Chardonnay i la fusta d’Allier d’aquesta anyada 2013 és un vi untós i glicèric, complex i elegant amb notes de fruita madura, flors i espècies. Es perceben matisos de rebosteria. En boca és suau i de final persistent. Evolucionarà cap a més complex.

Té un gran potencial de maridatge. Sempre tenint present l’aportació del roure d’Allier el podem acompanyar de peixos fumats, carns poc greixoses com el pollastre o el conill, aus de cacera tipus faisà o guatlla i també amb pastes amb salses lleugeres com a la carbonara. Els formatges fumats també li escauen.