Nou Perfum de Pansa Blanca 2010

100% Pansa Blanca és el  nou Perfum de Pansa Blanca 2010. Procedent de verema tardana, aquest Perfum ens embolcallarà entre la seva aroma floral i el seu paladar sorprenentment dolç, agradable i persistent.

#Alella · #Gastronomia · #Verema

Els vins de verema tardana són clàssics de l’Alsàcia, una de les zones vitivinícoles més prestigioses del món, on tenen una tradició d’elaboració de vins dolços que es remunta a la segona meitat del segle XX. També són molt destacables per la seva alta qualitat enològica i la seva notorietat els vins dolços de Madeira, de Porto i de Xerès. Tant en el cas de l’Alsàcia com d’altres països centreeuropeus més allunyats del Mediterrani, la insolació no és tant alta com aquí i, per tant, han d’aconseguir la seva riquesa de sucres utilitzant altres mètodes.

Quan parlem de la denominació d’origen Alella, ens estem referint a la zona vitivinícola més petita de Catalunya on regna el raïm blanc Pansa Blanca com a més característic de la zona. De gra gros, encara que lleugerament més petit que el del Xarel·lo, i pell forta.

Les condicions climatològiques de l’anyada 2010 van propiciar una bona maduració del raïm que es va veremar a principis de novembre. Vàrem fer una acurada selecció de grans que ens va permetre obtenir un most d’una elevada riquesa de sucres. La fermentació i la criança en bóta de roure francès unit a la verema tardana van donar com resultat aquest vi dolç amb una concentració de sucres de 77,2 g/L.

Al moure la copa, aquest Perfum de Pansa Blanca presenta una certa densitat i deixa una llàgrima ben evident que rellisca suaument. L’aroma és net i d’alta intensitat amb clar predomini de notes de codonyat. En boca és dens i golut però gens embafador. El seu color és groc intens amb matisos daurats fruit del seu pas per bóta de roure. És un vi per prendre’l fresc idòniament acompanyat de menges dolces o bé sol però en bona companyia.