II Jornades Enogastronòmiques del Baix Llobregat

Del 21 d’abril al 21 de maig tornem a celebrar aquestes  Jornades que, ja en la seva segona edició, ajunten el patrimoni agrícola i ramader del Baix Llobregat amb el bon ofici d’un grup de restaurants que lideren l’avantguarda de professionals de la restauració de la zona.

#Baix Llobregat · #cava · #Ecològic · #Enologia · #Gastronomia · #Jornadas gastronómicas · #Parxet · #vi

Al sud de Barcelona, molt a prop de la capital, trobem la zona agrícola més important de Catalunya. Tot i aquesta proximitat, el Baix Llobregat ha sabut preservar el seu passat eminentment agrícola. D’aquest passat encara se’n conserva la petja que es remunta al segle XI aC en forma de jaciments arqueològics de l’època romana en els que ja es por veure l’activitat ramadera i agrícola que s’hi desenvolupava.

El patrimoni cultural, econòmic ecològic de la zona és de primer ordre i ha tingut l’encert de preservar les matèries primeres que es conreen a la zona i que, per tradicionals, donem per segures perquè han format part des de sempre del nostre patrimoni culinari. Sense l’esforç de respecte i preservació de l’entorn ja no podríem donar per descomptades verdures com les carxofes, les bledes o les mongetes tendres. És aquest un esforç que entenem, apreciem i valorem en la seva justa mida perquè, com a viticultors que som, també ens devem a la terra.

Els apreciats pollastres de pota blava criats a l’aire lliure i amb alimentació ecològica o la carxofa que és la reina indiscutible dels cultius del Delta són només exemples del que podem trobar en els menús de les Jornades. Fidels a la tradició i amb la creativitat i qualitat com a valors fonamentals, els nostres cuiners han apostat per menús de tota mena: amb pocs i escollits plats, amb un ampli ventall de plats i per a tots els pressupostos.

Us convidem a gaudir-les! La nostra recompensa és la vostra participació.

Descarrega’t el catàleg de restaurants!