1es Jornades Gastronòmiques de La Botifarra de La Garriga

La Garriga, al Vallès Oriental, és reconeguda arreu per la seva botifarra i d’altres embotits derivats del porc. Aquest any, i per tercera vegada consecutiva, el cap de setmana del 4 al 5 de març, celebraran la Fira de la Botifarra que ja és un referent per als que els hi agrada el porc i els productes autòctons de qualitat. Dins del marc d’aquesta Fira, allargant-se una mica més en el calendari, organitzarem les Primeres Jornades Gastronòmiques de La Garriga que trobareu en actiu fins al 2 d’abril.

#cava · #Gastronomia · #La Garriga · #vi

La Garriga, ha estat des de temps immemorials, una terra de pas. Aquest fet es deu a la seva proximitat amb el camí ral (antic camí romà) que des del Vallès, s’endinsava cap a Osona. Era per tant, una via important de comunicació molt freqüentada que portava, tot sovint, personatges il·lustres a la vila com el rei Martí l’Humà i la seva muller María de Luna.  Segles després, amb la construcció de la línia de tren Barcelona-Puigcerdà va continuar sent un lloc de pas, que amb els canvis socials de l’època, es va omplir d’un altre tipus d’habitants: els estiuejants de la Barcelona burgesa de les primeries del segle XX. Ells van descobrir l’alta qualitat dels productes derivats del porc, com la botifarra, que s’hi elaboraven. Amb gran capacitat adquisitiva i també influenciadora, van donar a conèixer aquests productes autòctons que, de tota la vida, s’havien consumit a La Garriga donant així l’impuls que els hi faltava per sortir de l’àmbit local.

El cap de setmana de Fira podrem trobar-hi botifarres de tota mena, embotits, tallers, demostracions i tastets. Més de cinquanta parades oferiran als visitants experiències gastronòmiques diverses amb productes de proximitat i ompliran el centre de La Garriga d’animació, colors i olor a bon menjar. Cada edició que es celebra, posiciona a la botifarra de La Garriga com el que merescudament ja és: un producte autòcton de qualitat.

Com dèiem, dins del marc de la Fira però prolongant-se fins al 2 d’abril, es celebraran les 1es Jornades Gastronòmiques que, per primera vegada, han ajuntat als millors restaurants de La Garriga per oferir una gamma molt extensa de plats elaborats amb les clàssiques botifarres i d’altres productes de proximitat. Trobarem menús elaborats de manera tradicional, de vegades imaginativa i atractiva i tots maridats amb vins de les millors denominacions d’origen.

Us esperem a tots en aquestes Jornades!

Us animem a participar de la Fira, de l’oferta gastronòmica de les Jornades i, per descomptat, a gaudir de la interessant i variada oferta cultural i lúdica que ofereix La Garriga.